De 2 ori cate 7 lectii invatate la Bloggle 2017

Bloggle

Conferinta Bloggle 2017 – Jump above the line. Go online! a fost un eveniment dedicat studentilor bucuresteni la care am ajuns sa particip in martie, din pur noroc. Si pentru ca publicul tinta nu era neaparat blog orriented, am crezut, la inceput, ca nu prea voi avea ce invata. Insa speakerii mi-au amintit ca, oricat de multe ai stii, tot timpul mai este ceva de invatat.

Bloggle

Photo credits

Bloggle si Contesa Digitala

Din pacate, timpul nu mi-a permis sa asist la toata conferinta, desi programul se anunta extrem de interesant. Dar iata cele 7 lectii predate de Contesa Digitala, Ana Morodan, care sa va ajute sa reusiti in blogging:

 1. Aveti nevoie de un network puternic – daca analizati cercul vostru de prieteni sigur veti gasi inspiratie, dar si oameni care sa va ajute in tot ceea ce veti intreprinde ca si bloggeri.
 2. Faceti lucrurile din inima – daca toata treaba este doar pentru profit si nu are nici o legatura cu voi, publicul isi va da seama si va pleca.
 3. Fiti atenti la deadline si la follow-up – mai trebuie sa va explic? Este clar ca termenele limita trebuie respectate obligatoriu. De asemenea, follow-up-ul este necesar pentru a va da seama de impactul actiunilor voastre.
 4. Analizati clar si obiectiv campaniile – atat in momentul in care le acceptati, cat si dupa finalizarea lor.
 5. Personajul din online trebuie sa fie acelasi cu cel din offline – again, oamenii isi dau seama daca nu este asa. Si, dupa cum spunea chiar Ana, cel mai WOW lucru la un om este autenticitatea.
 6. Nu va lasati afectati de reactiile oamenilor – stiti cum spune cantecul? Haters gonna hate! Nu are rost sa va bateti capul cu ei.
 7. Ramaneti conectati la ce se intampla in prezent – stiti cum spune vorba aia romaneasca… Tara arde si baba se piaptana? Don’t do that!

Cristian Florea, #casastiti

Daca Ana Morodan a vrajit curtea digitala, Cristian Florea ne-a readus de pe taramul de basm cu 7 sfaturi practice si la obiect, care sa ofere oricarui blogger incepator un start de poveste.

 1. Scrie constant – aici sa nu intelegeti neaparat zilnic. E minunat sa ai atat de multa inspiratie incat sa scrii in fiecare zi, dar nu este foarte fezabil la inceput. Totusi, creati-va un ritm al vostru si tineti-va de el.
 2. Imbunatateste continutul – daca la inceput scrii despre tot si toate, scrisul constant te ajuta sa te formezi ca si blogger. Chiar daca nu te concentrezi asupra acestui aspect, ajungi sa iti imbunatatesti continutul prin reactia cititorilor.
 3. Traseaza obiective clare – este foarte important sa stiti exact ce vreti de la blogul vostru.
 4. Cand vine vorba de continut, oamenii apreciaza urmatoarele: tot ce este amuzant, tot ce este nisat, fotografiile bune, povestile si continutul util.
 5. Exista beneficii in blogging: participarea la evenimente, prieteni buni, produse noi pe care ai ocazia sa le incerci, chiar si oportunitati de angajare.
 6. Implicarea in proiecte, chiar si pro bono, ajuta la brand awareness (aici deja nu mai sunteti persoane, sunteti brand. Beware!)
 7. Creaza comunitati de la care ai ce invata.

Desi nu am reusit sa asist la mai multe prezentari din cadrul Bloggle, cele cateva ore petrecute in sediul BCR Elisabeta m-au ajutat sa imi dau seama cat de mare este cererea pentru evenimente de acest gen in randul publicului tanar.

In era digitala in care traim, blogul poate sa ofere oportunitati uriase pentru toti cei dornici sa se afirme in acest domeniu.

0 Comments

Leave your comment